
ADOLPH KOLPING
Adolph Kolping s-a născut în 1813 la Kerpen, în apropiere de Koln. Avea un frate și patru surori. Familia în care a copilărit și care l-a însoțit în perioada de tinerețe a fost pentru el un sprijin important în viață. A fost o viață marcată de sărăcie, dar trăită cu credință și mulțumire și de aceea fericită. Această atitudine vizavi de muncă și viață l-a marcat pentru tot restul vieții.

El a crescut împreună cu frații săi într-un climat familial sănătos, caracterizat de simplitate, hărnicie și economie. Faptul că familia a avut o însemnătate majoră în gândirea pedagogică a lui Adolph Kolping se datorează casei lui părintești. Deși însetat de învățătură, a absolvit între 1826-1829 o școală de calfă de cizmar, mai mult forțat de împrejurări, decât din propria dorință (dat fiind situația financiară a familiei, dar și existența unui sistem școlar deficitar). Nu acesta a fost visul lui. El și-a îndeplinit sarcinile în mod conștiincios, dar planul său era să studieze. Deocamdată își practica meseria în diferite ateliere, ajungând la un nivel foarte bun. În plus i s-a oferit șansa unei căsătorii cu fiica maistrului și preluarea atelierului. Kolping însă suferea datorită condițiilor aspre în care trăiau calfele și a atitudinii acestora vizavi de lume și viață.
FAMILIA KOLPING MILLENNIUM TIMIȘOARA
Noi suntem o comunitate și ne implicăm în activități de formare, voluntariat și acțiuni de întrajutorare. Familia Kolping Millennium Timișoara este deschisă către cei care își doresc apartenența la o comunitate, sunt în căutarea de ajutor și se identifică cu valorile noastre. Îi chemăm în mijlocul nostru pe cei care au puterea și priceperea să acționeze în favoarea binelui comun. Le oferim sprijin celor care nu se pot ajuta singuri.
Asociația noastră duce mai departe tradiția Asociației Calfelor Catolice înființată încă din anul 1859 în Timișoara având ca imbold idealurile fondatorului ei, Fericitul Adolph Kolping. Preotul catolic Adolph Kolping este cunoscut drept părintele calfelor,iar scopul lui concret a fost să le ofere acestora un cămin și orientare în viață.
Ne dorim să-i capacităm pe cât mai mulți să devină:
• persoane desăvârşite în viaţa de familie;
• creştini activi în Biserică;
• profesionişti la locul de muncă;
• cetăţeni destoinici în societate.
Ne implicăm să mijlocim bucuria și sociabilitatea. Viziunea noastră este construirea unei societăți care să aibă la bază principiile sociale ale vieții creștine: personalitate, solidaritate, subsidiaritate, binele comun și sustenabilitatea.
MEMBRII